Lunch
Daily lunch is served between 11:30-14:30.
Price for Fish Dish of the Week, Meat Dish of the Week, Vegetarian Dish of the Week 239:- includes salad buffet, home baked lingonberry bread, sourdough bread, coffee and cookie.
We also serve a weekly business lunch.
Welcome!
|
You can find our lunch menu (sv) here. |
Lunch Meny w 52
Lunch Menu w 1
The House's Sailor's Dishes
|
Bergtunga Vitvinspocherad bergtungafilé serveras med potatiskroketter smaksatta med parmesan och gremolata, champagne beurre blanc, glaserad och inlagd gulbeta, hummermajonnäs med dill och gräslök samt smörstekt ostronskivling och svart trumpetsvamp |
545:- |
|
Röding Halstrad rödingfilé serveras med mandelpotatispuré, smörstekt schalottenlök, spenat och citron, sandefjordsås med forell- och sikrom, emulsion på ostron och jalapeno samt friterad schalottenlök |
395:- |
|
Värdshusets fiskgratäng Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill |
325:- |
|
Biff Rydberg Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula |
385:- |
|
Caesarsallad Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon |
295:- med kyckling 315:- med räkor |
|
Räkfrossa Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad |
295:- |
This week's business lunch
|
Starter Chantarelle and truffle ravioli served with browned lemon and sage butter, roasted pistachios, mixed vegetable shoots and shaved radish |
|
|
Main course White wine poached sole fillet served with potato croquettes flavored with parmesan and gremolata, champagne beurre blanc, glazed and pickled yellow beet, lobster mayonnaise with dill and chives, butter-fried oyster mushrooms and black trumpet mushrooms |
|
|
Dessert Crême brulé flavoured with Tahiti vanilla served with vanilla and lime-cooked blackberries and white chocolate and blueberry ice cream |
3 courses 895:-
